Det här är SFFF

Vi erbjuder dig som rörelsehindrad och olika funktionsvariationer olika typer av friluftsaktiviteter i vår hemmahamn Oscars Brygga Tranvik, Norrtälje. Miljön är unik i ett naturreservat med handikappanpassade byggnader, bryggor, rwc och en skogsslinga på ca 800 m, som man tar sig runt i rullstol. Aktiviteterna som vi genomför hos oss är: sportfiske, båtturer, friluftsdagar i vår hemmahamn.

När det gäller sportfisket är vi duktiga på havsöringsfiske, abborrefiske, gäddfiske, laxtrolling och göstroliling. Vi har självklart all utrustning för detta ändamål. Vi erbjuder också isfiske efter abborre och gädda om isarna är säkra och det inte är för mycket snö på isen.

Sedan 2019 har vi två båtar i vår verksamhet en Fred 20, upp till 6 personer och Fred 25 Open, upp till12 personer. Båtarna är konstruerade och utvecklade så att alla tar sig ombord via rampen i fören och som hanteras helt självständigt från Rullstol. Elrullstolar kan också ta sig ombord utan problem.

Vi som arbetar i föreningen är med eget funktionshinder förebilder, inspiratörer och visar att det går att leva aktivt liv och verka på sjön trots olika förutsättningar. Hos oss finns numera skeppshunden Ludde (2år) en Labrador. Han jobbar som sällskapshund till våra besökare. Ludde älskar uppmärksamhet och ligger gärna bredvid en, eller om han får, i knät. Vi har sedan år 2009 haft med över 7000 personer i vår verksamhet och under 2024 firar att vi varit igång i 15 år.

 

Jonas Nilsson

Jonas Nilsson

Grundare SFFF

Jag heter Jonas Nilsson.och är motorn i SFFF. 2002 skadade jag mig i en trafikolycka och lever sedan dess med rullstol som hjälpmedel i min vardag. Jag upptäckte snabbt ett dolt utanförskap som funktionshindrad i arbetslivet och möjligheterna till ett aktivt friluftsliv till sjöss. Min kärlek till sportfisket fanns självklart kvar och därför startade jag 2003 SFFF – Sveriges funktionshindrades frilufts och fiskeförening. En ideell förening som sedan 2009 bedriver vår basverksamhet i Stockholms skärgård.

Kontakta Jonas

Vår styrelse

Här nedan ser du medlemmarna i föreningen SFFF’s styrelse

Ordförande

Jonas Nilsson

Kassör

Staffan Hempel

Ledamöter

Patrik Brunberg

Sakari Rautomaa

Magnus Nesterud

Vill du stödja oss?

SFFF:s verksamhet är beroende av bidrag, sponsring och gåvor från offentliga och privata bidragsgivare samt sponsorer. Föreningen har nära relationer och samarbeten med företag och ideella insatser.

Företag

Nu kan företag sponsra Föreningen SFFF genom att bidra med ekonomisk stöd. Då hjälper ni till att säkerställa fortsättningen av våra uppskattade aktiviteter och läger som hjälper personer med olika typer av funktionshinder att få ett aktivt friluftsliv. Som tack för hjälpen publiceras företagets namn (och ev. länk) här på hemsidan och i andra sammanhang där vår verksamhet nämns.

Privatperson

Du som privatperson kan sponsra Föreningen SFFF genom att gå med i 500-klubben och skänka 500kr till verksamheten.

Clearing: 8242-03
Kontonummer: 839581-0

Har du andra frågor om samarbete eller sponsring tveka inte att kontakt oss!

Ett stort tack!

Vi vill tacka alla våra bidragsgivare och samarbetspartners utan dem skulle inte våra funktionshindrade besökare/medlemmar inte kunna ta del av SFFF verksamhet.

Vi har haft och har genom åren många olika bidragsgivare och partners som hjälper oss med olika saker. Vi vill nämna nämna några:

Stiftelsen Oscar Hirschs Minne

Abu garcia

Baltic

Vår bank Roslagens Sparbank

Leader Stockholmsbygd

Arvsfonden

Stiftelsen Oscar Hirschs Minne äger förvaltar naturreservatet Tranvik vår hemma hamn.